شکایت بابت فریب در رابطه موضوعی است که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم.
یکی از مشکلات اصلی زوجین در سالهای اول زندگی، نبود صداقت و فریب در رابطه است. تا جایی که حجم زیادی از پرونده های دادگاه به این موضوع اختصاص یافته است. طبق قانون فریب در ازدواج، یک نوع جرم به حساب آمده و فریب دهنده مجازات خواهد شد. ما در مقاله ی زیر به بررسی این سوال که در چه مواردی می توان برای شکایت بابت فریب در رابطه اقدام نمود؟ می پردازیم.
فریب در ازدواج یعنی چه؟
چنانچه یکی از زوجین در هنگام عقد ازدواج یا خواستگاری، طرف مقابلش را به شغل، تحصیلات عالی، مجرد بودن، موقعیت خاص اجتماعی یا هر موضوع دیگر که خلاف واقعیت است، فریب دهد، فریب در ازدواج محقق شده است. البته لازم به ذکر است که فرد در این حالت باید این کار را از روی عمد انجام داده باشد و با علم به این موضوع که در حال فریب طرفش است این کار را انجام انجام داده باشد.
شکایت بابت فریب در رابطه
در رابطه با این سوال که در چه مواردی می توان برای شکایت بابت فریب در رابطه اقدام نمود؟ باید گفت: یکی از موارد این است که یکی از طرفین، بیماری خاصی داشته که از طرفش پنهان کرده یا صفتی که مد نظر طرفش بوده و او به آن وانمود کرده است، تمامی این موارد جزء مصادیق فریب در ابطه به حساب آمده و طبق قانون برای این جرم، مجازات پیش بینی شده است.
همچنین اگر یکی از عیوب نامبرده ی زیر در مرد بوده و زن از آن بی خبر باشد :
- عنن، طوری که مرد حتی نتوانسته باشد برای یک بار عمل زناشویی، انجام دهد.
- خصاء که یک نوع بیماری جنسی است.
- کوتاهی آلت تناسلی به طوری که نتواند عمل زناشویی انجام دهد.
- جنون داشته باشد.
چنانچه یکی از عیوب نامبرده ی زیر در زن بوده ولی مرد از آن بی خبر باشد، مرد می تواند برای شکایت بابتفریب در رابطه اقدام نماید:
- جذام که یک بیماری پوستی است.
- جنون یا همان دیوانگی
- افضاء ( بیماری جنسی) داشته باشد.
- قرن( بیماری جنسی) داشته باشد.
- زمین گیری
- زن از دو چشم نابینا بوده باشد.
- برص (بیماری پوستی) داشته باشد.
مجازات فریب در رابطه
فرد فریب خورده می تواند از دو طریق برای این کار اقدام کند. یکی از طریق حقوقی و دیگری از طریق کیفری. از طریق حقوقی به این صورت است که فرد به راحتی می تواند تقاضای فسخ ازدواج کند. از طریق کیفری هم به این صورت است که فرد فریب دهنده طبق قانون از 6 ماه تا 2 سال حبس محکوم می گردد که البته دادگاه می تواند این میزان را بر مبنای حداقلی یا حداکثری تعیین نماید.
نحوه ی اثبات کردن فریب در رابطه
شکایت بابت فریب در رابطه می تواند با استناد به محتویات عقدنامه باشد. مثلا برای زوجه باکره بودن شرط شده، در حالی که بعد از عقد مشخص می شود که وی باکره نبوده و قبلا ازدواجی داشته است. راه دیگر اثبات فریب در رابطه، از طریق شهادت شهود عقد یا افرادی که در جلسه ی خواستگاری حضور داشته و توافقات طرفین را مشاهده نموده اند، می باشد.