طلاق توافقی یعنی طلاقی که زوجین خواهان آن هستند و در همه ی موارد با یکدیگر توافق می کنند.

طبق قوانین و مقررات کشور طلاق از 3 طریق امکان پذیر است. 1-به درخواست مرد 2- به درخواست زن و 3- توافق زوجین

در طلاق توافقی زن و شوهر در همه ی موارد با یکدیگر توافق می کنند

طلاق توافقی چیست؟ طلاق توافقی یعنی طلاقی که زوجین خواهان آن هستند و در همه ی موارد با یکدیگر توافق می کنند. زوجین با رفتن به دادگاه، توافقشان را در حضانت فرزند پس از طلاق، نفقه ی ایام عده، ملاقات فرزند، وصول مهریه، شیوه ی گرفتن جهیزیه نوشته و به دادگاه می دهند.

برای این طلاق، زوجین باید به همراه عقدنامه و شناسنامه به دادگاه رفته و فرم درخواست طلاق را پر و همه ی مسایل و موارد مانند جهیزیه، نفقه، مهریه و .. را مشخص نمایند. سپس دادگاه به زوجین تکلیف می نماید که هر کدام داوری را از بین بستگانشان تعیین نموده و به دادگاه معرفی نمایند. این داور بایستی با زوجین مذاکره کرده و سعی در آشتی دادن آن ها داشته باشد.

چنانچه داوران نیز به نتیجه نرسیدند، گزارشی ترتیب داده و دادگاه بر این اساس، گواهی عدم سازش صادر می نماید. سپس زوجین با ارایه ی این گواهی به یک دفترخانه، طلاق را ثبت نمایند. گفتنی است گواهی عدم سازش تا 3 ماه  مهلت داشته و اگر در این مدت زوجین آن را اجراء ننمایند، دیگر اعتبار ندارد.

چنانچه مردی با وجود حکم عدم سازش، در دفترخانه حضور نیافت، زن باید به دفترخانه رفته و احضاریه ای را برای مرد بفرستد و چنانچه از مرد خبری نبود، زن می تواند برای اخذ وکالت در توکیل اقدام نماید.

البته دادگاه در زمان صدور گواهی عدم سازش بایستی اطمینان بیابد که زن باردار نیست. رویه ی کار آن نیز به این صورت است که دادگاه زن را برای معاینه به نزد پزشک مورد اطمینان می فرستد یا اینکه دادگاه اقرار زن را مبنی بر باردار نبودن را گواهی می نماید.

نفقه

فرض کنید زن و شوهری چند سال با یکدیگر زندگی کرده اند و در این مدت، زن هیچ گونه نفقه ای را از شوهر خود دریافت نکرده است. هنگامی که زوجین می خواهند طلاق توافقی بگیرند، به علت این که بیشتر مردان راضی به این امر نیستند، زن می تواند بخشی از نفقه یا تمام آن را به شوهرش بخشیده تا شوهر به این امر راضی گردد و سپس با توافق یکدیگر طلاق توافقی بگیرند.

در طلاق توافقی وضعیت جهیزیه چه می شود؟

به وسایلی که زن به خانه ی شوهر می آورد جهیزیه گفته می شود. زن می توان جهیزیه اش را در لیستی نوشته و پیش خود نگهدارد. به این لیست، سیاهه ی جهیزیه می گویند. البته سیاهه زمانی اعتبار پیدا می کند که شوهر آن را امضاء زده باشد.

در هنگام طلاق توافقی معمولا زوجین در خصوص جهیزیه ی زن توافق می کنند و زن معمولا جهیزیه اش را با خودش می برد. در غیر این صورت، یعنی در حالتی که در این زمینه به توافق نرسند، زن می تواند با توجه به سیاهه ی جهیزیه، برای اخذ جهیزیه اش اقدام نماید.

حضانت فرزندان

چنانچه در طلاق توافقی، زن و مرد بر حضانت فرزندان با یکدیگر توافق نمایند، توافقشان در دادگاه اعتبار داشته و دادگاه مطابق آن حکم صادر می نماید. نفقه ی فرزندان هم پس از طلاق توافقی، ربطی به نگهداری فرزندان ندارد. یعنی اگر فرزندان نزد مادر نیز نگهداری شوند، باز پدر باید نفقه ی آن ها را بپردازد و در این مورد مادر هیچ مسئولیتی ندارد.

طلاق توافقی چه مدت زمان طول می کشد؟

همان طور که در بالا نیز بدان اشاره کردیم در طلاق توافقی، زوجین در رابطه با همه چیز اعم از مالی یا غیر مالی با یکدیگر به توافق می رسند، به همین دلیل نیازمند رسیدگی طولانی یا وسواس دادگاه نمی باشد. معمولا در این موارد، دادگاه ها موضعی سهل گیرانه دارند.

هم اکنون در بیشتر شعبه ها، از ابتدای امر یعنی از زمان ثبت دادخواست تا صدور رای، چیزی کمتر از 1 هفته البته با داشتن وکیل طول می کشد. چنانچه زوجین بخواهند بدون داشتن وکیل این کار را انجام دهند، از 1 تا 10 روز طول می کشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *