تقسیط مهریه مبحثی است که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم.

قوانین مربوط به مهریه، میزان خاصی را برای تقسیط مهریه تعیین نکرده است و تماما اختیار تعیینش به قاضی پرونده محول شده است. قاضی با توجه به میزان مهریه، شرایط مالی مرد و دفاعیات او، شرایط تقسیط مهریه را مشخص می کند.

بنابراین میزان اقساط مهریه برای همگان یکسان نبوده و در هر شعبه ای، قاضی آن به شکل موردی تصمیم گیری می نماید. ما در مقاله ی زیر به بررسی شرایط تقسیط مهریه می پردازیم.

قوانین مرتبط با پرداخت مهریه

قطعی شدن حکم برای اقساط مهریه به دو شکل زیر امکان پذیر است:

  • در حالت اول زوجین حکم دادگاه را پذیرفته و موافقت خودشان را با گفتن جمله ی ” نسبت به این حکم اعتراضی نداشته و حق دادگاه تجدید نظر را از خودم بر می دارم” اعلام می کند.
  • حالت دیگر زمانی اتفاق می افتد که یکی از طرفین پرونده به حکم دادگاه اعتراض داشته و پرونده مجددا برای بررسی به دادگاهی به نام تجدید نظر ارسال می گردد.

روند پرونده های دادگاه به این صورت است که غالبا آقایان نسبت به نوع اقساط اعتراض داشته و سعی می کنند که تا حد ممکن اقساط مهریه را کمتر نمایند. خانم ها هم به علت طولانی بودن مسیر دریافت مهریه، سعی می کنند که اقساط را چرب تر نمایند، به همین علت دو طرف به حکم دادگاه بدوی اعتراض می نمایند.

بر اساس قانون، هر کدام از زوجین، بعد از ابلاغ حکم تا 20 روز فرصت دارند تا نسبت به حکم تقاضای تجدید نظر نمایند.

عدم پرداخت اقساط مهریه

همان طور که می دانید مهریه یک بدهی است که گاهی مرد با نظر دادگاه می تواند آن را به صورت اقساطی پرداخت نماید. در این میان بعضی مردان تصور می کنند که می توانند پس از پرداخت چند قسط از مهریه، بقیه ی آن را نپردازند. در صورتی که پرداخت نکردن آن باعث می شود که مهریه از حالت قسطی به حالت حال در بیاید یعنی مرد مجبور می شود که تمام مهریه را به صورت نقد بپردازد.

می توان مهریه را طبق تاریخ مشخصی تنظیم کرد. مثلا قسط های مهریه را در اول، وسط و یا آخر برج پرداخت کرد. چنانچه تاریخ پرداخت کردن مهریه با مناسبت خاصی مصادف باشد و آن روز تعطیل باشد، بایستی روز بعد از تعطیلات را به این امر اختصاص داد و برای پرداخت آن به دادگاه مراجعه نمود.

آیا مرد می تواند مهریه را در تمام شعب دادگاه ها پرداخت نماید؟

مهریه فقط در شعبه ای که پرونده در آن تشکیل شده باشد، قابل پرداخت است و اساسا هیچ یک از دادگاه های دیگر نمی توانند اقساط مهریه را دریافت نمایند. مگر در حالتی که پرونده ای در شهر جدید تشکیل داده باشد و این امر نیز اتفاق نمی افتد، مگر زمانی که محل کار یا زندگی مرد تغییر نماید و وی بتواند با دلایل کافی، این تغییر جغرافیایی را اثبات نماید.

طبق قانون، اقساط مهریه می تواند توسط دوستان، اعضای خانواده و .. پرداخت گردد. این امر می تواند به این دلیل باشد که هیچ مردی به بهانه ی بیماری احتمالی، ماموریت کاری، گرفتاری شغلی و … نتواند از پرداخت مهریه شانه خالی کند. در بیشتر دادگاه ها از شخص مراجعه کننده برای پرداخت مهریه امضاء گرفته می شود و بدین طریق حضور وی در دادگاه ثابت می شود.

با شروع اقساط مهریه، زن و مرد دیگر به دادگاه کاری نداشته و تنها محلی که باید به آن مراجعه کنند، اجرای احکام است. گفتنی است در این بخش، حجم فعالیت ها بسیار بالا می باشد. چرا که قرار است در این بخش حقی زنده گردد. گاهی اوقات میان کارمندان و مراجعه کنندگان این بخش درگیری هایی نیز ایجاد می گردد.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *